RICS

VERBREDING

Ruim 120.000 vooraanstaande vastgoedprofessionals werken  samen in de wereldwijde organisatie Royal Institution of Chartered Surveyers (RICS). Het instituut heeft de maatschappelijke taak opdrachtgevers -van huizenkoper tot projectontwikkelaar- zekerheid te geven dat hun belangen integer en professioneel worden behartigd.

Daarmee geven zij sturing aan de ontwikkeling van hun vak en de manier waarop dat wordt beoefend, over alle nationale grenzen heen. RICS is sinds enkele jaren met succes actief in Nederland.

RICS bevordert dat haar leden hun vak integer en op het hoogste niveau beoefenen. De permanente educatie, de gedragscode en het onafhankelijk georganiseerde Tuchtrecht garanderen dat. Richting geven, controleren en managen van integer en professioneel gedrag is het handelsmerk van RICS. Dat draagt de organisatie nu ook buiten de directe kring uit. 

In 2016 is de organisatie weer gegroeid. RICS Nederland heeft meer dan 700 individuele leden en tientallen vastgoedorganisaties die zich scharen achter de gedragscode en het tuchtrecht. De leden dragen zonder commerciële doelstellingen bij aan het ontwikkelen en handhaven van gedrags- en beroepscodes voor derden, zoals voor het Platform Taxateurs en Accountants, het Taxatie Management Instituut en het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs.

Strategische communicatie voor de Nederlandse tak van de grootste organisatie van vastgoedprofessionals ter wereld is het uitwerken van een ambitie tot een dialoog die ertoe doet. Dicht op de bal, met heldere statements en goede lijnen naar de media.

Rainmaker is consultant strategische communicatie van RICS Nederland. Van leidende gedachte , de strategie tot de artikelen in vak- en financiële media.