RICS

RELEVANTE DIALOOG

Rainmaker was tot 2021 adviseur strategische communicatie van de Nederlandse tak van RICS, de grootste organisatie van vastgoedprofessionals ter wereld. Wij werkten de maatschappelijke ambities tot een dialoog die ertoe doet.

Dicht op de bal, met heldere statements en goede lijnen naar de media. De organisatie maakte in deze periode een groei door van 600 tot ruim 1000 aangesloten professionals en bedrijven.

Ruim 120.000 vooraanstaande vastgoedprofessionals werken  samen in de wereldwijde organisatie Royal Institution of Chartered Surveyers (RICS). Het instituut heeft de maatschappelijke taak opdrachtgevers -van huizenkoper tot projectontwikkelaar- zekerheid te geven dat hun belangen integer en professioneel worden behartigd.

Daarmee geeft RICS sturing aan de ontwikkeling van hun vak en de manier waarop dat wordt beoefend, over alle nationale grenzen heen. 

RICS bevordert dat zijn leden hun vak integer en op het hoogste niveau beoefenen. De permanente educatie, de gedragscode en het onafhankelijk georganiseerde Tuchtrecht garanderen dat. Richting geven, controleren en managen van integer en professioneel gedrag is het handelsmerk van RICS. Dat draagt de organisatie nu ook buiten de directe kring uit.